Mic ghid de interpretare: facebook a.e. (after events)

Din interminabila, inegalabila și dezagreabila serie d’ale facebook-ului, I give you…absolutely nothing. Doar câteva însemnări și observații culese cu absolut zero atenție de pe șesul înflorit și înverzit al cărții moacelor.

Facebook-ul după un eveniment de orice fel e dinamic și înzestrat cu perspective care mai de care mai diverse asupra…întrunirii de capete luminate ce avu loc recent. E colorat, e actualizat din minut în minut, totul se mișcă, totul se comentează, totul se ”apreciază”, cum ar zice varianta în română a site-ului, de altfel al naibii de haioasă. Din cele câteva zeci de metode de a scoate ochii lumii cu gloria noastră existențială, pe facebook, notăm:

>reunited and it feels so good: practic e vorba de o avalanșă de împrieteniri. Expresia ”is now friends with” îți doboară simțul văzului. La fiecare 2-3 updates, mai dai de câte o serie de noi relații; serie pentru că niciodată nu ești now friend with, întotdeauna vei fi now friendS with, în special după un show important din viața ta, unde nu doar că ai redescoperit oameni care au trecut zi de zi pe lângă tine, colegi poate, dar chiar ți-ai propus să te și dai la câțiva/câteva din ei/ele. Dacă, pur întâmplător, chestiunea la care ai participat s-a lăsat cu nițică dănțuială, e în firea lucrurilor să te fi ales cu câteva palme pe fund( dacă ești fată) și cu câte un fund în palmă( dacă ești băiat). Următorul pas, după cum spuneam: îi dai add pe facebook și continui să sapi, poate poate iese ceva din pipăiala de aseară/acum X zile.

>your time to shine! : ai poze nou-nouțe, eventual realizate profesionist așea, că doar ai mers într-unul din cele mai fancy șmensi localuri din oraș. Ești încrezător, înconjurat de femei frumoase sau, pe partea cealaltă, de bărbați…dotați, cred? Nu știu exact. Important e că ai atitudinea potrivită. E timpul să-ți faci cont facebook! Ăsta e momentul așteptat, nu mai are rost să amâni, înscrie-te acum!! Pardon, m-a luat valul. Valul de noi useri, propaspăt instaurați pe câmpia feisbuciană, așteptând comentarii, aprecieri, laude și ridicări în slăvi, tag-uri prin albumele altora. Popularitate! Viitorul e mai strălucitor decât un bec economic.

>wisdom comes from experience: ai rămas marcat de ce ți s-a întâmplat de curând la mega-petrecerea la care evident că ai luat parte, pentru că ești…strașnic!( varianta mioritică a lui Awesome!). Și pentru că nu ești un jeg superficial, ai învățat ceva prețios din asta și vrei să picuri înțelepciune și pe ceilalți. De aici drumul e plin de statusuri deștepte, cu schepsis, descrieri de poze de profunzime foarte profundă și…speranță într-o lume mai bună. A, nu, scuze, asta eram doar eu.

>music is what feelings sound like: te transformi într-un veritabil dj, iar playlistul tău constă în pEsele pe care ți-ai bâțâit(mă scuzați) fundu’ la party-ul absolut demențial!!! pe care l-ai onorat cu prezența acum mai puțin de 24 de ore. Tot ce ți s-a părut mai inedit, deși e aceeași flecăreală de la toate petrecerile din ultima vreme, apare pe wall-ul tău, împreună cu recomandări sincere de genul ”cea mai tare piesăăăă”, ”super melodieee” și alte păreri strict personale, alături de un like din partea ta la acel link, ca să nu cumva să se mai îndoiască vreunul că ție îți place…acea…chestie.

>time is money: sau în cazul ăsta, mai mult timp pierdut, mai multe șanse ca altcineva să anunțe mega-show-ul și să pună poze de-ale lui înaintea ta. Abominabil! Misiunea ta e să fii pe fază și, cu riscul de a nu dormi, să fii cel mai tânăr în numărul de secunde care apare sub albumul cu denumirea petrecerii( după gust). Evident, vor fi alții care vor posta mai târziu. Dar dacă tu erai deja în direct de la fața locului less than 30 minutes ago, ești ciment!

Evenimentele dau altă culoare vieții, te schimbă, te transformă iremediabil. Și dacă poți, de ce să nu arăți și altora cum, când, de ce și cu cine. Poate pe cineva intereseaza, nu? ;)

Vă salut și vă dau voie să vă întoarceți pe facebook!

Un gând despre &8222;Mic ghid de interpretare: facebook a.e. (after events)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s