Oamenii tuturor

Ești prea maleabil, prea versatil, prea reușești să fii iubit pe toate drumurile. Plângi cu depresivul, te hăhăi-lălăi cu bețivul, înjuri cu nesimțitul, bei cu distrusul, filosofezi cu profundul, dansezi cu elegantul, dai din plete cu rockerul, dai din mâini cu repărul, mori puțin câte puținul cu sinucigașul, te dai viteaz cu tupeistul, te sclifosești cu timidul.

Înseamnă că minți. Nu se poate să fii atât de plurivalent încât să fii autentic în atât de multe scenarii, nu? Oamenii te vor într-un fel sau în niciun fel, al lor – pliat pe principiile pe care și le-au construit ca pe mantre – sau al nimănui. Dacă ești al tuturor ești o curvă bipolară, un ipocrit.

Ești căutat prin cotloanele sufletului să se găsească adevărul și măștile.

Trebuie să alegi, să ții partea, să pară că ai valori de o natură pe care s-o poată accepta o categorie de oameni și s-o poată respinge ceilalți. Complex complex, dar să știm și noi o treabă: îți dăm un șut sau te luăm în brațe?

Când ești în toate felurile stârnești frică, nesiguranță, negare, superioritate morală și o seamă de judecăți. Ești căutat prin cotloanele sufletului să se găsească adevărul și măștile. Să-ți fie smulse cele din urmă ca să știe toți o treabă: ești bun sau rău, te urăsc sau te pun pe rană? Te arunc sau te pun în cutia cu bijuterii, să te port ca pe un gablonț interesant?

Ajungi să te întrebi și tu dacă ești bun sau rău. Când oamenii trezesc în tine și putere și slăbiciune, și curaj și instinct de retragere, și hăhăială vulgară și profunzime introspectivă – al cui ești tu? Când valorile tale nu stau în drumul toleranței la toate felurile de personalități și al curiozității de a le cunoaște și ale trăi – măcar experimental, cum te justifici în lume? Poate prinzi, într-un moment de curaj, putere să crezi că poți fi al tuturor. Altfel rămâi blocat în chestionarul celorlalți, bifat în căsuța cu ◽️ Altele (nu completați, nu interesează pe nimeni).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s